3 despre TEDxCluj 2016

Evenimentele TEDxCluj au început în 2010. De atunci, peste 3.500 de TEDxsteri au învățat și acumulat cunoștințe noi despre lumea în care trăim. De multe ori ni s-a întâmplat ca unele dintre lucrurile de care eram siguri să se dovedească a nu fi întocmai cum credeam noi. Și despre asta este știința, despre a fi mereu cu un pas înainte și a prezenta lumea noastră mare și complexă, a o explica și a o înțelege.

De aici tema ediției din 2016, MYTHBUSTING. Dar pe lângă teorii sau evidențe științifice care sunt invalidate ori îmbunătățite pe parcursul timpului, mai este vorba și despre cutume. Chestiuni care stăruiesc într-o cultură sau alta și care trec bariera timpului, chiar dacă nu ar trebui replicate. La TEDxCluj 2016 vorbim și despre astfel de fenomene, pe care vrem să le demontăm cu argumente bine întemeiate. Ca mai apoi să mergem fiecare în comunitatea, familia sau grupul de prieteni și să răspândim ideile ce merită implementate de cât mai multă lume.

Ce vă propunem pentru TEDxCluj 2016 – MYTHBUSTING

  1. Conferința TEDxCluj: încă nu am anunțat speakerii, doar că Dragoș Bucurenci, ambasador TEDxCluj, va fi din nou Storyteller. Și că peste 60% din locurile disponibile sunt deja ocupate. Asta înseamnă 2 lucruri:
  2. Innovation&Tech Expo: dacă anii trecuți s-a numit Innovation Expo, anul acesta am simțit nevoia să adăugăm și partea de „Tech”. Fiindcă tot mai multe inovații vin din zona de tehnologie, și fiindcă aceste inovații își fac tot mai mult loc în viața noastră. Vorbim despre produse noi, utile, care aduc o îmbunătățire, care rezolvă o problemă, dar și care sunt creative și ieșite din comun. La Innovation&Tech Expo vei putea testa tot felul de astfel de produse, vei afla informații interesante despre proiecte inovatoare și vei putea sta la discuții cu oamenii care le-au transformat din idei în realitate. Poți începe de aici să vezi câteva dintre produsele expuse la TEDxCluj 2016.
  3. TEDxCluj Award: premieră: lansăm această competiție cu gândul la inovatorii români, a căror muncă merită recunoscută și răsplătită. Căutăm produse diverse, proiecte noi în varia domenii sau arii de activitate. Ce este important de reținut e ca aceste produse ori proiecte să schimbe în mai bine lumea din jur. Te invităm să nominalizezi un inovator chiar acum, chiar aici. Toți cei nominalizați vor trece printr-un proces de evaluare, ca mai apoi 10 inovatori să treacă și printr-un program de mentorat. Vezi detalii și nominalizează.

În cadrul conferinței pregătim și câteva performance-uri inedite, ce se potrivesc ca o mănușă cu tema.

Hashtag oficial: #TEDxCluj

De urmărit:

Ne vedem pe 20 februarie 2016, la Cinema „Florin Piersic”!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.