Ce facem la TEDxCluj 2017 – Going Beyond?

CONTEXT

Prima conferință TED a avut loc acum mai bine de 30 de ani. Conceptul, „ideas worth spreading”, nu s-a schimbat prea mult, însă pornind de la 3 domenii mari: technology, entertainment și design, s-a depășit de mult limita acestora.

Chris Anderson, cel care a preluat organizarea evenimentului în 2001, a propus această extindere și înspre știință, business, cultură, artă și multe altele.

Tot el, în 2006, a venit cu ideea de a publica discursurile din cadrul conferinței, online. Inițiativa s-a bucurat de succes, acum talk-urile disponibile gratuit fiind urmărite de milioane de ori anual.

În 2009, a continuat cu aceeași strategie de deschidere la nivel global și a lansat licența pentru evenimentele TEDx – organizate independent la nivel local, de echipe locale, după standardele TED. 10.000 de astfel de conferințe au fost organizate până în prezent, în cadrul cărora s-au ținut peste 60.000 de discursuri.


Cover site 1240x470

În 2017, vă propunem să descoperim împreună mai multe despre ce înseamnă depășirea limitelor, la TEDxCluj – Going Beyond.

Când vorbim despre depășirea limitelor, vorbim, de fapt, despre multe aspecte din viața noastră. De la ieșirea din zona de confort, la ieșirea în spațiu propriu-zisă. Vorbim despre a privi dincolo de aparențe, dincolo de preconcepții, despre proverbialul „going the extra mile”, fie profesional, fie personal, despre dezvoltare continuă și nu numai. Mai multe despre tema acestei ediții puteți afla aici.

amprenta tedxcluj 2014

Amprenta TEDxCluj 2014

Pe lângă partea de discursuri, ce va fi acoperită de 15+ speakeri invitați, conferințele TEDxCluj vin la pachet cu Innovation & Tech Expo.

Un spațiul expozițional și de experimentare cu cele mai noi tehnologii, inovații și inițiative care depășesc limitele cunoscute. Locul unde, în pauze, vei putea descoperi noi și noi idei, ce îți pot fi folositoare în viața de zi cu zi. Despre cum a fost la ultimul Innovation & Tech Expo poți vedea în câteva fotografii, aici.

premiu husa arkase

Câștigătorul TEDxCluj Award 2016: husa ArKase

În 2016 am inițiat TEDxCluj Award

O competiție între cele mai geniale idei și cei mai îndrăzneți inovatori din România. Ne dorim să îi scoatem în față pe cei care mișcă lucrurile în comunitate și care, prin munca lor de zi cu zi, contribuie la îmbunătățirea vieții tuturor și ne inspiră să facem la fel.

Așadar, felul nostru de a le mulțumi este prin acest premiu, TEDxCluj Award, la care te poți înscrie chiar tu, ori poți nominaliza pe oricine crezi că merită recunoaștere. Nominalizările se fac aici, până în 30 ianuarie.


Bine de știut: 65% dintre locurile din sală sunt deja ocupate. Dacă vrei să vii, asigură-te că îți iei din timp biletul.

Link-uri utile:

Facebook | Facebook event | #TEDxCluj

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.