Cum e să fii voluntar TEDxCluj | ediția 2016

TEDxCluj reprezintă unul dintre acele proiecte în care odată ce ai participat sau te-ai implicat, nu mai poți sta deoparte.

I-am rugat pe voluntarii acestei ediții să ne scrie câteva cuvinte despre cum s-a văzut experiența TEDxCluj 2016 din perspectiva omului preocupat de fiecare detaliu pentru ca totul să iasă așa cum a fost planificat. 🙂

Vasile Anton:

„Din punctul meu de vedere, TEDxCluj este evenimentul mandatory pentru cei care doresc să fie updatați și dornici de a învăța. Tema din acest an a fost nu doar interesantă, ci actuală și, pe alocuri poate, controversată. Speakerii care au venit în fața publicului sunt specialiști în domeniile lor de activitate și au comunicat asta publicului interesat, într-un limbaj comun și accesibil.

Ca voluntar, experiența este unică: de la a strânge mâna unor personalități, până la a cunoaște tineri motivați și a face față unor situații neprevăzute, toate într-o singură zi. Am fost fascinat de Innovation&Tech Expo, nu doar datorită produselor sau serviciile prezentate aici, ci și datorită faptului că acestea sunt realizate de către tineri. Acest lucru a fost o confirmare pentru mine că tinerii pot schimba comunitatea în bine.”

Leon Bordea:

Salut, numele meu este Leon si am fost unul dintre voluntarii TEDxCluj, ediția de anul acesta, sau mai pe scurt, unul dintre băietii cu paleții. Mulți dintre prietenii mei m-au întrebat de ce m-am înscris ca voluntar. În primul rând curiozitate, vizionam de câtiva ani cam tot ce se publica online pe TED.com și îmi plăcea, voiam să văd ce se ascunde în spatele cortinei, cum e organizarea și cum sunt oamenii care creează evenimentul. În al doilea rând, fiind în ultimul an de facultate, voiam să profit de fiecare experiență de voluntariat. Probabil cel mai important motiv pentru care m-am înscris a fost oportunitatea de a lega noi prietenii.

După ce am primit emailul de confirmare, nu prea știam la ce să mă aștept, dar după prima ședintă cu voluntarii, mi-am dat seama că voi lucra cu oameni tare faini și că va fi o experiență frumoasă. Evenimentul propriu zis s-a desfășurat într-o sâmbătă, dar am început munca de voluntari vineri, după ora 17:00. Fiecare dintre noi a avut de făcut câte un task, din activitate în activitate, noi voluntarii am început să ne cunoaștem mai bine între noi și să legăm prieteniile despre care vorbeam. Fiecare a contribuit cât de mult a putut. În ziua evenimentului, eram un pic speriat, fiind voluntar la intrare, , gândul la numărul mare de participanți care vor intra pe ușile de la cinema mă copleșea puțin. Însă, după cum s-a dovedit ulterior, teama mea nu fusese întemeiată, la fel ca miturile. Mai toți participanții erau în sala la 09:05. Ziua a trecut destul de repede și nu mi-am dat seama când a trecut timpul, probabil și din cauză că atunci când faci ceva cu plăcere, nu simți trecerea timpului.

În concluzie, pot spune doar că mi-a plăcut tare mult ediția aceasta, mai ales oamenii faini întâlniți și lucrurile noi pe care le-am descoperit. M-am distrat făcând voluntariat și cu sigurantă voi reveni cu mare drag la anul. Recomand tuturor să se înscrie ca voluntari la TEDxCluj, deoarece din astfel de exeperiențe înveți mult mai mult decât de la facultate.”

Ei sunt doar 2 oameni, din cei câțiva zeci cărora le mulțumim mult de tot, care au avut partea lor de „vină” în organizarea evenimentului. 😉

TEDxCluj 2016 - Călin Tămaș (34)

o mică parte din voluntarii TEDxCluj 2016

Dacă nu ai ajuns la TEDxCluj 2016 – MYTHBUSTING sau dacă, pur și simplu, vrei să revezi evenimentul, aici găsești lista albumelor de fotografii și a ideilor înregistrate de bloggeri oficiali.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.