Află mai multe despre noi

Din 2010 dăm energie comunităţii clujene de experimentatori şi inovatori, cu scopul de crea o sinergie de idei care să genereze schimbări şi atitudini inovatoare, care să formeze promotori ai schimbării. Acesta este mijlocul nostru prin care modelăm viitoarele generaţii de “modele în viaţă”, atât de necesare comunităţii în care trăim.

Am organizat anual conferinţa şi evenimentele TEDxCluj în oraşul multicultural al Transilvaniei, Cluj-Napoca, reuşind să strângem în cei șase ani de activitate peste 5.500 de participanţi. Credem cu tărie că un număr însemnat dintre ei au fost inspiraţi să-şi trăiască visul fără întârziere, să crească, ori să devină un exemplu pentru cei din jur.

La fiecare eveniment TEDxCluj pasionații de cunoaștere sunt așteptați cu idei inovatoare, iar conferințele sunt completate de performance-uri deosebite și o expoziție cu produse ale viitorului.

Echipa TEDxCluj

cristian-dascaluCristian Dascălu / curator

Cristian este un antreprenor care crede cu tărie în puterea reţelelor şi a triburilor drept pentru care este un networker pasionat de a interacţiona şi cunoaşte oameni care au ceva important de zis. Background-ul său profesional este caracterizat de o valoroasă experienţă în zona de vânzări, management, dezvoltare de evenimente şi comunităţi, precum şi în aria de relaţionare interpersonală. Cristian are un Master în Economie–”Strategii şi Politici de Marketing şi Management”, este alumni al AIESEC şi s-a preocupat de fondarea ClujHUB, Cluj Internaţional Club şi Startup Transilvania. Deoarece crede cu tărie în sloganul “ideas worth spreading” i-a fost oferită poziţia de Curator al Conferinţei TEDxCluj pe care o organizează din 2010.


tudor-pascTudor Pasc / project manager

În viaţa de zi cu zi, ca activitate principală, Tudor îşi ocupă timpul cu administrarea spaţiului de coworking ClujHub, iar în plan secundar coordonează sau se implică alături de colegii lui în activităţile, proiectele şi programele desfăşurate în cadrul StartupTransilvania Entrepreneurship Center, unde a contribuit la organizarea iniţiativelor SprintPoint, Startup Live, Pioneers Cluj Napoca, Transilvania Demo Day, Open Connect, Startup Lounge, CoFoundersLab. Din 2016 s-a alăturat echipei TEDxCluj.


Victor Miron semn carte și Micul PrințVictor Miron / speakers wizard

Victor este un mare fan al ”ideas worth spreading” și al ”books worth reading”. În echipa TEDxCluj se ocupă de speakeri și de conținutul discursurilor. Este idealist cu inițiativă, a pornit în 2014 campania de promovare a lecturii Cărțile pe față și este autorul cărților: Cărțile pe față, Lasă-mă să te las, Se repară prin înlocurie, Cartea de citit în doi, tRai în doi, fOameni și MAma.


ioana-caprarIoana Căprar / communication specialist

La TEDxCluj Ioana planifică acțiunile de comunicare și coordonează implementarea acestora. Specialist marketing şi comunicare, cu experienţă de 15 ani acumulată ca şi Business Development Manager și director executiv în agenţii de publicitate şi digital marketing din România, marketing manager în domeniul horeca şi head of business development într-o companie austriacă de web & social media mining. Pentru un Cluj mai frumos Ioana se implica voluntar în diverse proiecte comunitare. Și tot pentru un Cluj mai frumos Ioana face parte de 5 ani din echipa TEDxCluj.



lucian-contiu-tedxclujLucian Conţiu / online marketing wizard

Pasionat, atent la detalii, curios și receptiv la nou și la schimbare, Lucian este un explorator, mereu în căutare de noi provocări. Lucrează în marketing de peste 10 ani și a ajuns să cunoască domeniul din aproape toate perspectivele. Deține agenția Outlead Marketing, crede în lucrurile făcute cu pasiune și bun gust și că prin marketing ai o putere de exprimare nelimitată. S-a alăturat echipei TEDxCluj pentru a contribui la schimbare prin răspândirea mesajelor TED spre cât mai multe persoane.



Ciubancan.Andrei.ValentinAndrei Ciubăncan / tech guy

Andrei este un pasionat de tehnologie, care a știut dintotdeauna că atunci când va fi mare, se va “juca” cu dispozitive. A absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din Cluj-Napoca și are peste 6 ani experiență în domeniul tehnic al organizării evenimentelor. Crede că tehnologia va revoluționa în următorii ani lumea și este bucuros că poate să contribuie la această schimbare, el fiind freelancer de aplicații mobile și nu numai. Bucuria și mulțumirea publicului este pentru el cea mai mare răsplată. Prin urmare s-a alăturat echipei TEDxCluj motivat fiind de dorința de a aduce fiecărei ediții un suport tehnic inovativ pentru ca “ideile ce merită răspândite” să fie transmise spectatorilor în cel mai original mod posibil.


Ambasadori TEDxCluj

hedi hokaHedi Hoka / ambasador TEDxCluj

Hedi Hoka este doctor în psihologie, autoarea bestseller-ului „Iubesc să fiu femeie”, promotoare a sănătății mentale și a echilibrului viață-muncă prin reducerea stresului. A studiat despre mindfulness în cadrul University of Massachusetts Medical School, Center for Mindfulness in Medicine, Health Care and Society, SUA. O personalitate optimistă, deschisă, autentică și implicată în arta de a oferi ajutor specializat, Hedi este profesionistul care aduce neuropsihologia mai aproape de oameni. Lucrează atât cu companii, cât și individual cu persoane care doresc să dobândească productivitate, fericire personală şi o viață mai echilibrată, lipsită de anxietate. Este implicată activ în strângere de fonduri pentru copii cu nevoi speciale și conduce grădinița BioBee. Din 2011, Hedi este ambasador TEDxCluj.


Philipp KandalPhilipp Kandal / ambasador TEDxCluj

Philipp Kandal este General Manager EU la Telenav/Skobbler, conducând echipa de development din Cluj şi echipa de producţie din Berlin. A fost co-fondator şi CTO la Skobbler, una dintre companiile de referinţă în domeniul dezvoltării tehnologiei de cartografiere şi amplasare pentru dispozitive mobile, ce a cucerit atenţia a peste patru milioane de utilizatori şi a fost vândută către Telenav în 2014.

Înainte de aceste experienţe, Philipp a fost manager de produs la Navigon şi consultant de tehnologie pentru Siemens VDO. Philipp s-a dovedit a fi o prezenţă activă şi în lumea startup-urilor fiind implicat în organizarea Startup Weekend Cluj şi The Where Camp în Berlin. De asemenea se dedică, în calitate de mentor, pentru a sprijini creşterea unor startup-uri. Este pasionat de tot ce înseamnă aplicaţii mobile şi tehnologie de navigaţie.


dragos-bucurenciDragoș Bucurenci / ambasador TEDxCluj

Dragoș Bucurenci este absolvent al programului de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) al Stanford Graduate School of Business. În 2014-2015 a fost consilierul de comunicare al Comisarului European pentru Politici Regionale.

A format peste peste 1000 de manageri în public speaking, storytelling și comunicare interpersonală și a primit Premiul “Cel Mai Bun Training al Anului” la Gala Business Edu din 2010. Este certificat ca NLP Coach de Academy of Coaching and NLP. A fost bursier în cadrul primei promoții a programului Erisma – leadership creativ, oferit de Asociația Erudio.

În România a construit două dintre cele mai importante organizații de mediu, Asociaţia “Salvaţi Dunărea şi Delta” și Asociaţia MaiMultVerde. Are doisprezece ani de experienţă în presa scrisă şi șapte ani în televiziune. A fost Co-Președinte al conferinței Future of Media organizată în 2013 la Stanford.

La 25 de ani, revista Cariere spunea despre el că “are deja o istorie în spate”, iar doi ani mai târziu apărea pe coperta revistei Esquire “printre cei 15 oameni care inovează, provoacă şi schimbă lumea în care trăim”.


Dragoș IliescuDragoș Iliescu / ambasador TEDxCluj

Dragoș Iliescu este profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Ştiințele Educației din cadrul Universității București. Este un proeminent specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, cu o solidă activitate academică și experiență practică, având o largă recunoaștere în comunitatea internațională de specialitate.

Este autor și co-autor a peste 80 de lucrări publicate în jurnale și cărți de specialitate și, de asemenea, autor și co-autor a peste 70 de lucrări prezentate la conferințe științifice internaționale.

Dragoș Iliescu a avut activități intensive de consultanță în sute de proiecte în cursul ultimilor 15 ani, în principal fiind concentrat pe proiecte de resurse umane. Are o experiență temeinică și ca antreprenor: este unul din membrii fondatori ai grupului Psyence, care reunește o serie de servicii comerciale în aria psihologiei aplicate.

Este fostul președinte al APIO (Asociația de Psihologie Industrială și Organizațională) si Președinte viitor (President-Elect) al ITC (International Test Commission). Este și membru al altor asociații profesionale internaționale: SIOP (Society for Industrial-Organizational Psychology), EAWOP (European Association for Work and Organizational Psychology), IAAP (International Association of Applied Psychology) și ISSS (International Society for the Scientific Study of Subjectivity).

Este membru al echipelor editoriale ale revistelor Psihologia Resurselor Umane (publicația oficială a Asociației Române de Psihologie Industrială și Organizațională), Operant Subjectivity (publicația oficială a International Society for the Scientific Study of Subjectivity) și Bollettino di Psicologia Applicata (Italian Journal of Applied Psychology.


Melania MedeleanuMelania Medeleanu / ambasador TEDxCluj

După de 20 de ani petrecuți în televiziune ca editor prezentator știri și moderator de emisiuni sociale și politice, Melania Medeleanu și-a reconfigurat viața în jurul activităților de voluntariat. E fondatorul proiectului social Afterschool Clinceni și mama “MagiCAMP”, tabăra pentru copii cu afecțiuni oncologice.

Își plătește întreținerea din lecții de dicție și media traininguri iar în timpul liber caută strategii prin care să înlăture hainele care acoperă banda de alergat. Asta dacă nu sunt proteste în piață. Este coautor al cărții “Stereotipuri feminine în cultura românească”, responsabilă de capitolul referitor la felul în care femeia e reprezentata în mass-media.