Inspirație #2 – arhitectură și publicitate

Care sunt câteva dintre talk-urile pe care le-ai revedea la nesfârșit?

Am răspuns acestei întrebări în echipa TEDxCluj și sperăm să le marcați cu „Favorite” și voi. Sunt talk-uri care indiferent de ce se întâmplă, ne învață ceva important, ceva ce putem aplica în acțiunile noastre de zi cu zi, tot timpul.

Astăzi un pic de inspirație din partea Andrei. Despre arhitectură, urbanism, publicitate și percepție.

  • Life lessons from an ad man

Rory Sutherland are un discurs foarte comic despre cum ne este prezentată lumea și cum acest lucru ne influențează modul în care interacționăm cu realitatea. De văzut neapărat dacă vreți ca data viitoare când sunteți puși în fața unei situații să puteți face un pas înapoi, să analizați la rece ce se întâmplă, să vedeți the bigger picture, să înțelegeți ce se întâmplă și să decideți rațional.

  • How public spaces make cities work

Acest talk a fost subiectul unei discuții aprinse în cadrul unui TEDxCluj Salon din 2015. Încă valabil pentru Cluj, încă putem învăța multe lucruri faine pe care să le aplicăm aici – despre cum spațiul public poate aduce beneficii importante modului în care ne petrecem ziua sau ne progrăm timpul liber.

În același timp este o resursă foarte bună de lecții despre muncă, profesionalism și de ce e important să ne pese, să fim atenți la detalii, să testăm pe pielea noastră ce vrem ca alții să folosească, mai ales dacă lucrăm pentru comunitate.

***

Dacă vreți să revedeți discursurile din primul articol pe aceeași temă, îl găsiți aici.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.