Adrian Strâmtu

Titulatură: Actor şi tap dancer

Ce înseamnă „Going Beyond”?

A-ţi depăşi limitele. Pentru mine expresia aceasta înseamnă exact ceea ce sugerează: a porni pe un drum (sau a ţi se impune să porneşti) şi a ajunge mai departe decât ai crezut sau ai sperat iniţial. Ca firul de nisip care ajunge în scoică şi nu ştie că în final o să ajungă perlă.

Despre: este actor, absolvent al Facultăţii de Litere şi Arte Sibiu şi al masterului în cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune UBB Cluj. În prezent este doctorand în anul doi în cadrul Şcolii Doctorale a Facultăţii de Teatru şi Televiziune Cluj.

Foarte pasionat de Tap dance (step), de aproximativ 10 ani urmăreşte îndeaproape această formă de expresie, este autodidact şi cunoscut publicului clujean din proiecte precum Balul Operei 2016, unde a performat. În 2014 participă la cel mai mare festival de tap dance din lume, cel de la Stockholm.

“Tap dance-ul, sau step-ul, aşa cum este recunoscut în Europa, este una dintre cele mai complexe forme de expresie, care poate fi inclusiv de natura meditativă sau spirituală.” afirmă el. “Muzicalitatea şi expresia vizuală ale acestui gen de dans/percuţie pot fi înălţătoare atât din perspectiva performer-ului, cât şi din cea a spectatorului.”