MYTHBUSTING – lăsăm poveștile să doarmă, trezim adevărul

TEDxCLUJ 2016 – MYTHBUSTING

Fear is the mind killer, but Science is the mind liberator.

Am preferat să introducem tema TEDxCluj 2016 din acest an prin modificarea unei formule celebre, litania împotriva fricii creată de Frank Herbert pentru seria Dune.


De ce?

Deoarece știința, în sensul cel mai larg care îi poate fi acordat acestui termen, este felul în care ni se prezintă realitatea, felul în care descifrăm, lămurim, înțelegem și acceptăm ceea ce ne înconjoară. Spre deosebire de dogme și adevăruri bătute în cuie fără vreo cercetare prelabilă, știința poate greși, se poate reforma, poate renunța la anumite poziții fără ca prin aceasta să își piardă curiozitatea teoretică. Știința eliberează deoarece în locul prejudecăților, al falselor adevăruri mari, pune mici adevăruri verificate.


De ce MYTHBUSTING?

Deoarece cunoașterea științifică se îmbunătățește pe zi ce trece, cu fiecare probă la care este suspusă și pe care o depășește. Vom demonta mituri din două direcții: dinspre evoluția cunoașterii științifice, adică acele mituri care nu puteau fi distruse până mai ieri vor fi distruse garantat azi; în al doilea rând, vom porni pe urmele acelor intuiții care se simt și par să fie adevărate, dar care, atunci când sunt supuse unui test riguros, eșuează lamentabil. Așadar, niciun mit și nicio idee nu sunt mai presus de știința prezentului.Când?

20 februarie 2016

Unde?

Cinema ‘’Florin Piersic’’

Bilete?

Rezervă-ți un loc


Intră în comunitatea oamenilor neobișnuiți. Află primul noutățile despre TEDxCluj 2016.

* câmpuri obligatorii